Alex Mustard - Evolutionary Irony

 

Life on the open sand is a dangerous place, with few places to hide. A veined octopus makes its home in the protective armour of an old shell, holding the two halves together with its arms. I like the evolutionary irony of this scene, with the intelligent and high evolved mollusc (the octopus) making use of the shell of a much more primitive mollusc for its defence.


Location: Sulawesi, Indonesia

Tags: Alex Mustard, Amphioctopus marginatus, indonesia, Lembeh Strait, North Sulawesi, veined octopus


We’d love you to comment on our photographs. If you can, please do so in English. And as we are here under our own names, we’d appreciate if you would do the same when commenting.

* optional
Your email address will not be published.

Comments

  1. Lucy Corrander said:

    03/05/2013 10:13

    How extraordinary and wonderful and beautiful and frightening and . . . and . . . all sorts of things.

  2. Lorrie said:

    12/05/2016 12:18

    kyllä tämän blogikirjoituksen ensimmäiset viestit osoittavat, kuinka veitsenterällä liikutaan kun aletaan puhua "luonnollisesta". Valitettavan usein vastaavat blogit sortuvat esittämään asiansa kaksinaismoralismin sävyttämän julistavana paatoksena. En nyt sanoisi, että Kemppis on tässä pahimmasta päästä, mutta en voi olla pohtimatta, kuinka moni ns. laajasti tunnustetun tiedeyhteisöjenkin (mutta ei ainoastaan heidän) tuottaman tietouden vakavasti ottava henkilö kokee vastaavia &qkek;uarvojenpystyynnousemisofettejä" lukiessaan Kempparin ilosanomaa?